Horgolás: masnik


Még mindig gondolkodom, hogy kinek mit horgoljak karácsonyra. Folyamatosan gyűjtöm az ötleteket internetről, videókból. Tegnap úgy gondoltam, megpróbálkozom egy masnival. Egy sötétzöld színű fonalból készítettem el, először a videónak megfelelően, majd később még egyet, nagyobb méretben.


Több dolgot is el tudok belük képzelni. Egy csatra felragasztva nagyon jól nézne ki, de brossnak is jó lenne, vagy egy hajpántra erősítve. Egyet magamnak is meg fogok tartani, mert nagyon megihletett egy a masni. Egy csokornyakkendőt fogok belőle magamnak elkészíteni. :) Nagyon vagány lesz!

A masni elkészítése egyszerű. Vegyél fel 32 szemet, majd az első két szemet átugorva a harmadiktól kezdve minden szembe félpálcát (half double crochet) alkalmazunk. 5-6 sort elkészítesz ebből (a második sortól már ne ugord át az első két szemet az elején, hanem vegyél fel 2 szemet és utána félpálcázz minden szembe), majd hátul a két oldalt behajtod úgy, hogy középen ne érintkezzenek, legyen legalább egy ujjnyi hely köztük. Végig varrod a két részt. Ezután azt a részt kell meghorgolni, ami majd a masni közepére jön. Vegyél fel hozzá 5 szemet, majd az első szemet átugorva a másodiktól minden szembe kispálcát alkalmazol. Összesen 6-7 sort kell csinálni úgy, hogy minden sor elején felveszel egy szemet és utána végig kispálcázol. Ha ez is kész, akkor összenyomod a masni közepét, odafogod ezt a részt, amit utoljára horgoltál, és odavarrod.
Hát remélem érthető volt... :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése