Filmmánia: I love you, man (2009, Amerika)

Hol is kezdjem... előbb kiröhögöm magam, aztán belevághatunk. :D
Az 'I Love You, Man', magyar nevén "Spancserek" 2009-ben jelent meg, főszerepben Paul Rudd és Jason Segel, mindkettejükről tudjuk, hogy nagyon mókás pofák, úgyhogy a film megnézése előtt sejteni lehet, hogy nem sírós drámát fogunk látni.

A történet úgy kezdődik, hogy Peter Klaven (Paul Rudd) eljegyzi a barátnőjét 8 hónapnyi együtt járás után. Elkezdik szervezni az esküvőt, de Peter az a fajta hapsi, aki a nőkkel jobban kijön, mint a pasikkal, ezért nincsenek férfi barátai és nincs tanúja sem. Felbuzdul és belekezd a nagy keresésbe. Összejön a menyasszonya barátnőjének férjével és az ő pasi ismerőseivel, de egyáltalán nem jönnek ki egymással. Számtalan man-date-en (pasirandi, amin munkautáni iszogatás vagy ebéd a szokás) vesz részt, hogy barátokat találjon, nem sok sikerrel. Aztán a munkájából adódóan találkozik össze Sydney-vel (Jason Segel), akivel viszont azonnal egy hullámhosszon vannak, gyorsan összebarátkoznak. Bár ők ketten teljesen különböznek személyiségileg, mégis hamar szinte elválaszthatatlanokká válnak.

Szóval, ez a film egy nagy csillagos ötöst érdemelt ki tőlem. Az elejétől kezdve az utolsó másodpercig szórakoztató. Rengeteget nevettem rajta. :D A színészek tökéletesen lettek kiválasztva a szerepre. Paul Rudd fantasztikus figura, imádom a filmjeit, így tudtam, hogy ez is tetszeni fog. Jason Segel-t nem nagyon láttam a HIMYM-ön kívül másban, de hatalmas pozitív csalódást okozott a filmben. A mellékszereplők is egytől egyik jól eltaláltak.

Paul Rudd karaktere olyan tipikus anyuci kedvence, vagy jelen esetben, barátnő kedvence. Mindent együtt csinálnak, folyton együtt lógnak, olyan igazi álompasi a nőknek szerintem. A munkáját jól végzi, bár nem elég tökös, mégis nagyon ambíciózus figura. Ellenben Sydney-vel, aki falja a nőket, nagyon laza, kicsit őrült. :D És egyáltalán nem hisz a házasságban, sőt, leakarja beszélni barátját.
Mindenesetre nagyon jó nézni, ahogy kettejük barátsága kibontakozik és ahogy Peter egyre jobban kibújik a kis csigaházából, a kis megszokott életét megszínesíti Sydney őrültségeivel.

Úgyhogy, ajánlom mindenkinek, aki szeret nevetni. Ez tényleg egy nagyon vicces film. Randizósfilmnek is ajánlom. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése