Filmmánia: The Fox Lover (2013, Kína)

Eljött a legújabb filmmánia bejegyzés. Amit most szeretnék bemutatni, az egy 2013-ban megjelent kínai film. A címe már önmagában sokat elárul, aki jártas az ázsiai filmek körében, akkor annak rögtön beugrott, hogy ez biztos kosztümös, történelmi film lehet. Nos, az is.
De előbb pár adat. A film címe ugyebár 'The Fox Lover', 2013. szeptember 28.-án jelent meg, a nyelve kínai, de van hozzá angol felirat. A két főszereplő Gillian Chung, aki magát a róka szeretőt játssza el, vagyis Fűzfát (Xiaochui). A másik főszereplő Chilam Cheung, aki pedig a film hősét játssza, Wang Yuanfeng-et. A történet amúgy a kilenc farkú róka híres legendájának egy újabb feldolgozása, átértelmezése.

Röviden a történetről: Wang Yuanfeng apja, Wong megmentette a rókaszellem életét, ezért ő cserébe felajánlotta, hogy a fiú elveheti feleségül a 9 lánya egyikét (akik ugyebár szintén rókaszellemek, kivéve egyet, akit örökbe fogadtak és igazából ember). Ki is választja Yuanfeng, hogy kit akar elvenni, de a lány nem akar hozzá menni, ugyanis a fiú hát... 3 éve valami történt a fejével és azóta olyan, mintha egy óvodás szintjén lenne. De aztán mikor megjelenik a tengeri denevérek démoni királya, kiderül, hogy Yuanfeng sokkal több, mint egy félnótás, valójában természetfeletti képességgel bír a vére. Úgyhogy megkezdődik köztük a harc, közben nagy romantikus és még nagyobb drámai pillanatoknak lehet részese a néző.

Nos, a trailer alapján megítélve a film bámulatosnak ígérkezik. A képi világ, amit számítógéppel összehoztak a készítők azonnal megragadja az ember figyelmét.
A filmet le lehet tölteni, ráégetett angol felirat van hozzá, magyar egyenlőre nincs és nem is nagyon hiszem, hogy lesz, de kitudja.
A véleményem a filmről: A trailer alapján volt egy elképzelésem, de csalódtam végül. Azok az elemek, amik az előzetesben is megjelennek, azok tényleg elképesztőek. Az ember szívesen utazna el abba a világba. Azonban a filmről ennyi pozitívumot lehetne elmondani. Kínai film, tehát azért az ember nagyjából tudja, hogy mire számítson. A kínai filmek általában bugyuták, amatőrnek, kis költségvetésűnek érződnek és ez ebben az esetben is megvan. Bár látszik, hogy nagyon igyekeztek a készítők a gyártás során. Chilam végülis jól adja a tökkelütött fiút, Gillian viszont nekem nagyon tetszett. Nagyon szép lány, a színészi játéka sem rossz. Egy-egy jelenet tényleg nagyon meg tudja fogni az embert, más jeleneteknél viszont megkérdezi magától, hogy mégis miért nézi. A végét sikerült nagyon drámaira elkészíteni és ezért nagy piros pont jár a filmnek.
Viszont attól eltekintve, hogy csalódtam, nekem mégis tetszett a film. Sajnos odáig vagyok az ilyen bugyuta kínai filmekért. :D Aki hasonlóan van, mint én, az szórakoztatónak fogja találni és annak ajánlom is megnézni. :)

Előzetes:

Ha valakit érdekel, itt megnézheti online, de angol felirat nélkül: MEGNÉZEM
Vagy itt egy másik link, szintén online, angol felirattal, viszont valami tajvani szinkronnal (miközben alapból kínaiul is mondják ugyebár...): MEGNÉZEM
Vagy pedig letölthető Asiatorrents-ről angol feliratosan. ^_^

xoxo EperCat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése