Karácsonyi készülődés: kalendárium

 

Ebben a posztban kreatív ötleteket szeretnék bemutatni, azok közül a kedvenceimet... :)

Még nincs vége! A teljes poszt megtekintéséhez olvass tovább!




 A klasszikus zoknik... :) Csak ügyelni kell rá, hogy a zoknik színben és mintában azért passzoljanak egymáshoz. Nem rossz ötlet, ha úgy, mint itt a képen, a karácsonyi színeiben választjuk ki a zoknijainkat. Egy egyszerű szalagra, egyszerű fa csipeszekkel rögzítjük őket és igazából bárhol elhelyezhető. Falon, ablakban, kandalló felett.





Ehhez a típushoz a képen konzerves dobozokat vontak be fehér papírral, talán dekupázstechnikával. A papírra vagy előzetesen rányomtatjuk a számokat vagy utána ragasszuk fel, esetleg veszünk matricákat és azokat helyezzük fel. De ha igazán kreatívak akarunk lenni, akkor variáljuk a számok betűtípusát, ahogy a képen, igazán trendin néz ki tőle a naptár. Valamint a konzervek tetejére színes papírokat rajunk, ahogy a nagyi szokta a dzsemes üvegek tetejére rakni a papírt. Megkötjük egy szalaggal és kész is. Elrendezni bárhogyan lehet. Akár egymásra, vagy egymás mellé, ki hogy szeretné.


Ez egy igazán modern felfogású naptár. Nem ajánlanám annyira gyerekek mellé, nekik inkább valami színeset készítsünk, ezt a fajtát inkább fiatal felnőttek részére tudnám ajánlani. Fogjunk egy sima fa fogast, helyezzünk rá pár függönycsipeszt és ezekhez csippentsük oda az ajándékokat. Elrendezés szempontjából ügyeljünk, hogy az ajándékok szalagja ne egyforma legyen, hanem különböző méretű, esztétikailag is jobban néz így ki és az ajándékok jobban láthatóak, nem olvadnak egymásba. Elhelyezni bárhol lehet, ahol van elég akasztó a falon. :)

Ez a fajta naptár egészen különleges. Nem kell mást tennünk hozzá, mint fogunk egy fém vagy műanyag vagy olyan alapot, ami nem hengeres, hanem lapos koszorú alapot, rátekerünk egy réteg zöldet, majd egyenként felragasztgatjuk a kis megszámozott korongokat, amiket csinálhatunk üvegből vagy papírból, esetleg műanyagból. Elhelyezését a bejárati ajtón tudom elképzelni.






Ehhez a naptárhoz annyi a teendő, hogy fogunk és kivágunk egy nagy alapot kemény kartonból, lefestjük vagy már eleve az adott színű kartont használjuk, majd vékonyabb csíkokat vágunk ki szintén kartonból, legyenek különböző színűek, az egyik szín egyezzen meg az alap színével, a másik legyen natúr színű. A csíkokból köröket csinálunk és felragasztjuk az alapra, de ne legyünk szimmetrikusak, ahogy jól esik. Végül ezekbe a körökbe tesszük bele a kis ajándékokat. Elhelyezni a lakás bármely szegletében lehet, csak egy akasztó kell hozzá a falra.



Nos, ehhez aztán nagyon kreatívnak és ügyes kezűnek kell lennünk. Vegyünk egy párna alapot és hímezzük bele a szöveget, amit szeretnénk. A naptár részéhez fogjunk egy négyzet alakú anyagdarabot és nyomtatással vagy nyomda segítségével vigyük fel rá a számokat, majd varrjuk rá a párna alapra. Végül nincs más hátra, mint egy masnit varrni a párnára, ha szeretnénk és kibélelni.





Ezt a fajta naptárt bárki könnyedén elkészítheti. Csak vegyünk zöld, négyzet alakú kartondarabokat, különböző méretre vágjuk fel őket, majd kúp alakúra csavarjuk őket és rögzítjük ragasztóval vagy tűzőgéppel. Kis korongokra felírjuk a számokat és ráragasztjuk a kúpok oldalára és kész is. Könnyen elkészíthető, de nagyon jól mutat. Elhelyezni kandalló felett, vagy valami polcon, esetlen dohányzóasztalon. Nem kell nagy darabokból csinálni a kúpokat és akkor nem foglalnak sok helyet.

 
 

Ennél a naptárnál a készítő hópelyheket készített, amiket a korlátról lógatott le és a hópelyhekre kis cetliket ragasztott, amiken egy-egy karácsonyi teendő olvasható. Pl. hógolyócsatázzunk, írjunk levelet a télapónak, olvassunk el egy karácsonyi könyvet, nézzünk meg egy karácsonyi filmet, stb.A kreativitást megdolgoztatják a hópelyhek is, hiszen nem egyszerű kivágni őket, valamint a kis papírkák, hiszen 24 darab tevékenységet kell kitalálnunk hozzá. De nagyon jól mutat.

Ehhez a naptárhoz csupán egy adag megszámozott mézeskalács szívre van szükség, ezeket kell felakasztani, szintén nem egyformán, hanem úgy, hogy az egyik lejjebb lógjon, mint a másik. Felakasztani nappaliban vagy konyhában célszerű. Jó választás gyerekek mellé, hiszen minden nap le lehet venni egy mézeskalácsot és meg lehet enni, a gyerekek nagyon élveznék.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése