Make up: új hajviselet

Kedden fodrászhoz megyek és azon gondolkodom, hogy milyen új stílust adjak a hajamnak. Rövidíteni nem szeretném, mert épp növesztés alatt áll, de valami újdonságot szeretnék. Utoljára májusban voltam fodrásznál, azóta nőtt is hajam, főleg a frufrum sokat, aminek nagyon örülök.
A hajam most úgy a lapockámig ér, az alja egyenesre van nyírva és a frufrum bal oldalra van fésülve. Nos, ezen szeretnék változtatni. Amire én gondoltam, az valami ilyesmi, mint a képen látható.
Ezek közül természetesen leginkább a középsőre kell koncentrálni, hiszen hasonló hosszúságú a hajam, a másik kettő inkább a választék miatt, mert hogy most szeretném úgy megcsináltatni, hogy középen legyen a választék. Nagyon régóta szemezettem már ezzel a stílussal, de most tényleg szeretnék belevágni. A frufrum hossza is szerintem már elég hozzá, mert eddig az is akadályozott, hogy nagyon szeretem a frufrut és sokszor vágatok.


És a választék változtatása mellett még fokozatosságot is szeretnék vágatni a hajamba. Most szinte teljesen egyenesre van vágva (csak azért szinte, mert a fodrász nagyon erőltette, hogy ha teljesen egyenes az alja, akkor háromszögesre fog beállni a hajam, mert hogy nagyon sűrű és sok a hajam, úgyhogy végül belementem, hogy vágjon az aljába minimális fokozatot. Amúgy nem volt igaza, mert a hajam máskor is volt már egyenesre vágva és sosem lett háromszöges...), de ezúttal szeretném fokozatosra, mert tavaly előtt nyáron is olyan volt és nagyon jól nézett ki.

Az a helyzet, hogy mentem volna én már korábban is fodrászhoz, de a lány, aki most az üzletben dolgozik, egyáltalán nem a szívem csücske... 2-3 évig egy szuper jófej, tehetséges lány volt a fodrászom, az egész családot át is szoktattam hozzá és mindenki kedvelte, de férjhez ment és felköltözött Pestre még télen... a lány, aki a szalont átvette, ő pedig még fele olyan jó sem. Nem szeretek hozzá járni. Májusban miután megcsinálta a hajam, nem tudom mit kent a hajamra, de hetekig csak szenvedtem vele, 1 nap után mosásra szorult. A régi csajszihoz tényleg öröm volt járni, mert amellett, hogy nagyon értette a dolgát, nem kérdőjelezte meg a választásomat és sokszor kísérleteztünk is, mindig bedobott valami tippet, amitől csak még klasszabb lett a hajam.
Mennék én másik fodrászhoz, de sajnos nem ismerek olyat, akihez érdemes lenne... A legtöbb fodrász persze idős és csak fiatal fodrászhoz vagyok hajlandó menni. Hát, kedden meglátjuk, hogy mi sül ki a dologból. Ha ezt is elrontja, akkor fodrászt cserélek.

Horgolás: hópehely (2. verzió) leírással


Tegnap este már volt egy poszt a hópehely horgolásról, és bár az eredmény nagyon klassz lett, az adventi koszorúm dísze mégsem lehet, mert túl nagy lett. Gyorsan keresnem kellett egy másik mintát, egy kisebbet. Ezt szeretném bemutatni. :)

Még nincs vége! A teljes bejegyzés elolvasásához olvass tovább!

Horgolás: hópehely


Itt is van a legújabb horgolással foglalkozó bejegyzés. A hétvégén már átlépünk decemberbe és megkezdődik az adventi időszak. Már korábban is említettem, hogy idén adventi koszorú készítésbe fogok. Sokat gondolkodtam, hogy milyen is legyen a koszorú, és úgy néz ki végre döntöttem. A nővérem is kicsit besegített.

Még nincs vége! A teljes bejegyzés elolvasásához olvass tovább!



Make up: Aranyló körmök

Jó ideje már, hogy nem festettem ki a körmöm. Valamiért bármilyen színt is tettem fel, nem tetszett. Nem a lakkokkal volt a probléma, hanem velem. Az ujjaim vaskosak és nem szépek, ezért nem szeretem őket túlságosan hangsúlyozni. Márpedig egy körömlakk eléggé vonzza a tekintetet... És emellett tetszett is a natúr köröm. Régen pont az ellenkezője voltam ennek. Folyton lakkoztam a körmöm és nem szerettem, ha nincs rajta semmi. De hát akkor kedvem is volt hozzá, meg időm is... Mert mire megszárad a lakk... És ha azt hiszed, hogy meg is száradt, elkezded használni a kezed és bumm, máris tönkretetted.
Nos, tegnap egy videóban láttam egy lányon arany színű lakkot, és nagyon tetszett, úgyhogy úgy gondoltam, én is ezt fogom tenni és bearanyozom a körmeimet. Többféle aranylakkom is van, mert régebben keresgéltem, miután az egyik kedvenc japán énekesnőm körmein megláttam ezt a színt. És ez az arany a kedvencem az összes közül.
Körömlakkok közül a legjobban az Essence lakkjait szeretem. Nagyon szép színük van, elég jó tartósak és jól száradnak is. Ez a lakk, ez az arany, a 'Twilight - Breaking Dawn part 2' kollekcióból való, és a szín neve "Egy darabka örökkévalóság".

Napló: szikrázó szerda

Csodás nap volt a mai. Nagyon hideg volt, de egész nappal hétágra sütött a napocska, és ettől nagyon jó lett a kedvem.
Reggel apuval együtt reggeliztünk. Csináltam virslit és jól bevirsliztünk. :) Aztán elmentünk vásárolni. Szeretek vele együtt vásárolni. Apu nagyon vicces és mindig vicceket mesél, meg elbohóckodjuk az időt.
Vásárlás után egy kicsit zenét hallgattam, kifestettem a körmömet, aztán újra nyakamba vettem a várost. Szerettem volna citromos teát venni, de sajnos csak fekete teában volt citromos ízű. Nem rossz... de Olaszországban annyi fekete teát megittam, hogy az egy életre elég volt. :D Voltam DM-ben is, két körömlakkal távoztam, aztán irány a fonalas bolt. Vettem egy klassz fehér színű fonalat, amiben kis fekete és barna bigyók, szöszök vannak. Majd cicát szeretnék belőle készíteni, és ahhoz tökéletes lesz.
A délután további részében nem sok minden történt. Zenét hallgattam és közben megcsináltam az új kinézetet ehhez a bloghoz. Nagyon-nagyon tetszik, elégedett vagyok a végeredménnyel. ^^ Úgy terveztem, hogy karácsonyra változtatok majd rajta, de ez most úgy tetszik... nem lenne szívem hozzányúlni. De majd meglátjuk.

Horgolás: tervek, inspirációk

 

A horgolás egy fantasztikus dolog. Szuper jól néz ki, bármi is legyen az. Sál, kesztyű, sapka, ékszer, ruhanemű. És nem is olyan bonyolult, ha egyszer az ember veszi a fáradtságot, odafigyel akár egy leírásra, akár egy tutorial videóra.
Rengeteg szuper dolgot találtam már, amiket mindenképp el szeretnék készíteni. Sálat, ez szerintem alap. A saját, kézzel készített, egyedi sálam. Kesztyűt, sapkát, ékszereket. Rengeteg mindent. Beszúrok egy videót, ami egyrészt nagyon megtetszett és az elkészítésének gondolata nagyon foglalkoztat, másrészt az elkészített darab nagyon jól néz ki és még egyszerű is elkészíteni a kezdőknek (akárcsak én) is!


Még nincs vége! A teljes poszt megtekintéséhez olvass tovább!


Horgolás: Horgolt virág


Ma neki láttam a következő horgolási kihívásomnak, mégpedig egy virágnak. :) Elég hosszú ideig keresgéltem youtube-on egy jó kis videó után, ahol egyrészt azt a fajta virágot mutatják meg elkészíteni, amit én is szeretnék, másrészt a videó nem rossz minőségű, jól kivehető az útmutatás, és a videó készítője is jól érthető, nem siet el semmit. Egy Yolanda nevű hölgy videó mellett maradtam végül. Őszinte leszek, úgy álltam neki elkészíteni a virágot, hogy azt gondoltam, borzasztó sok ideig fog tartani és borzasztó nehéz lesz. És nagy csodálatomra nem így volt. Nagyon élveztem elkészíteni, pont azért, mert nagyon egyszerű, könnyen értelmezhető. A videó nagyon nagy segítség volt természetesen. És hát a minta amilyen könnyű, olyan fantasztikusan néz ki kész állapotában. Az első sor elkészítése után azt gondoltam, hogy a fonalam miatt nagyon kicsi lesz a virág, de ez sem így lett. Pont az a méret, amit szerettem volna! Hihetetlenül boldog vagyok emiatt. Mindjárt hozzá is fogok a következőnek! :D A fonalam színe meg csak hozzáad a virághoz egy pluszt. Alig várom, hogy megjöjjön a bross hátlap, és felrakva elkezdhessem hordani ezt a csodát. Imádom a brossokat, bár nekem egy sincs, mert még sehol nem találtam olyat, amit szívesen megvettem volna. De ezzel a gondom meg is oldódott. Veszek fonalat és elkészítem magamnak, úgy, ahogy szeretném. Évekkel ezelőtt kellett volna belefognom a horgolásba. Azt sajnálom, hogy a kötést abbahagytam.
Még általános iskolában ha jól emlékszem, háztartástan órán kötöttünk és nekem nagyon megtetszett. Próbálgattam otthon, de egy idő után elfelejtettem, hogy hogyan kell, az iskolában hamar mást kezdtünk csinálni és abba maradt. Aztán tavaly előtt talán volt az, mikor újra elővettem a kötést, egy ideig csinálgattam is. Azt hiszem egy hatod darabnyi sál kész is van már a kötőtűmön. :D
Van még egy dolog, amit muszáj megmutatnom, mert elképesztő!

Még nincs vége! A teljes poszt megtekintéséhez olvass tovább!




Napló: Csomag Japánból

Megjött a kis csomagom Japánból. ^w^ Benne a két KAT-TUN lemezemmel. Most szuper excited vagyok, mert arra ugyan emlékeztem, hogy mit rendeltem, de arra már nem, hogy a borítója milyen lesz. Mert ugye több fajta borítóval adták ki a lemezeket. Nekik ez a heppjük... Úgyhogy mikor kinyitottam a csomagot és kivettem az egyiket, majd a másik lemezt, leesett az állam. A "Keep the faith" lemez semmi extra, ezt tudtam, hogy fog kinézni. Na, nem mintha nem lennék emiatt kevésbé izgatott, hogy itt van. :D

Még nincs vége! A teljes poszt megtekintéséhez olvass tovább!

Horgolás: Horgolt szívek

 

Tegnap beszereztem egy nagyon szép színű horgoló fonalat. Az ára elég borsos volt, de lévén, hogy 120 méter, nekem elég sokáig elég lesz. Úgyhogy bele is fogtam a horgolásba. Eleinte nagyon nem ment. Egy szívet szerettem volna készíteni, youtube-on találtam egy klassz kis videót, ahol elmagyarázzák hogyan kell megcsinálni. Hát bárhogy próbálom, nekem nem akar összejönni... Emiatt elég csalódott vagyok, úgyhogy inkább kerestem egy másik videót, egy másik fajta szívvel, hátha azzal többre jutok. Nos, bár nagyon megszenvedtem vele, mert egyrészt nagyon fáradt voltam már, mikor nekiálltam, meg a lámpám sem a legideálisabb hozzá, és folyton elrontottam a számolást, nem tudtam már, hogy hol tartok. Vagy 6-7-szer kezdtem újra, mire végre sikerült megcsinálnom. Azóta újabb kettőt is készítettem, a harmadikat már fejből. Egyenlőre még egy kicsit furcsa a formájuk, még gyakorlok, de nagyon tetszik. Alig várom, hogy mást is megpróbáljak. Virág minták után már el is kezdtem keresgélni. Valamint másik színű fonalat is szeretnék beszerezni, vastagabbat is, remélhetőleg olcsóbb kategóriásat, mert még a végén karácsony előtt lemerítem a kártyámat...
Csináltam képeket a kész darabokról. Íme:

Egy rózsaszín, színátmenetes fonalat választottam. Rég óta szemeztem már az ilyen átmenetes fonalakkal a kirakatban. A negyedik szívecske az első videó alapján készült, nem sikerült valami jól... :/ Pedig az elkészítése pofon egyszerű. De nem adom fel a próbálkozást.

Egyszer volt hol nem volt Csodaországban: Emma Rigby

Mint Vörös Királynő nem vagyok oda érte, de tagadhatatlan tény, hogy Emma Rigby gyönyörű nő. Bár a legtöbb megjelenéses képen agyon van sminkelve és elég kivágott vagy előnytelen ruhában van, de úgy néz ki most a Once Upon... kapcsán megjött a stylist-ok esze és kezdik jól felöltöztetni.




Még nincs vége! A teljes poszt megtekintéséhez olvass tovább! 

Egyszer volt hol nem volt Csodaországban: Bűnöztem

Oké, be kell ismernem, hogy vétkeztem. Igaz, hogy egy bejegyzéssel ezelőtt azt mondtam, hogy semmiképp nem fogom folytatni az "Egyszer volt hol nem volt Csodaországban"-t, de tegnap este nagyon unatkoztam és bárhogy gondolkodtam, nem jutott eszembe semmi jobb, fáradt is voltam... úgyhogy letöltöttem a sorozat eddig leadott 6 részét. Kövezzetek meg nyugodtan.
Akkor most elmondom, hogy az eddig látottak alapján mit gondolok a sorozatról. Ugye egy rész alapján nehéz azért megítélni egy műsort, de azért 6 rész után már talán menne. Nem vagyok túl jó az elemzéses dolgokban, de azért leírom az észrevételeimet, gondolataimat.

Még nincs vége! A teljes poszt megtekintéséhez olvass tovább! 

Egyszer volt hol nem volt Csodaországban: első vélemény


Hát meg is volnék. Megnéztem a "Once upon a time in Wonderland" első részét és őszintén, azt kaptam, amit vártam.

Még nincs vége! A teljes poszt megtekintéséhez olvass tovább!


Ajánló: 2013 új sorozatai Amerikából

People's Choice Awards-on jártam, szavaztam kis kedvenceimre (Supernatural, Cas-Dean-Sam bromance, Bruno Mars, etc) és van egy kategória, a legjobb új TV dráma. Egyik felsorolt sorozatot sem ismerem, nem követem őket, úgyhogy úgy döntöttem, felkerekedem és utánuk nézek, mert érdekelt a felhozatal. Párnak már a címe is egészen megtetszett. Szóval irány imdb.com és keresés.

Az első, amire rákerestem a "Sleepy Hollow" volt. Egyrészt mert imádom az Álmosvölgy című Johnny Depp filmet, de persze tudtam, hogy nem lesz túl sok köze hozzá a sorozatnak. Természetesen a modern korban játszódik a történet. Egy fiatal rendőr nyomozó találkozik egy férfival, aki úgy fest, mintha egy Halloween buliból jönne. Kiderül róla, hogy nem így van, 300 éve megölték valami csatában és most kimászott a sírjából. Együtt próbálnak a fejnélküli lovas ellen küzdeni. Persze az előzetesből és a leírásból nem derül ki sok minden... de ezek alapján engem nem ragadott meg a történet. Ha az 1700 években játszódna, akkor még talán, de ezek a modernkori sorozatok összevegyítve valamilyen természetfeletti dologgal kezd nagyon uncsi lenni. De persze, ha belenéznék, talán az derülne ki róla, hogy nagyon szórakoztató és izgalmas. Mindenesetre nem mostanában fogok nekiállni megnézni.

A következő a "Dracula" volt. Imádom a Drakula történeteket általában, de ez... Elvileg a múltban játszódik, de nekem az előzetes alapján nem nagyon tetszett a díszlet. A főszereplő színészért sem vagyok oda. Egy hatalmas pozitívumot azonban elmondhatok a sorozatról, méghozzá, hogy szerepel benne egy magyar színész! Bizonyos Bányai Miklós, akinek ugyan nem mond sokat a neve, de mégis mindig örömmel tölt el, ha egy magyar színészbe botlok egy amerikai produkcióban. Azonban még ez sem segít a sorozaton. Ez sem kerül a megnézendők listájára.

"The Originals" a soron következő. Ahogy megláttam a főszereplő srác arcát, azonnal tudtam, hogy én ezt a sorozatot nagyon messzire el fogom kerülni. A Vampire Diaries "Original" családjának történetére összpontosuló sorozat. Szóval fúj. A Vampire Diaries számomra örökös tiltott listás, így ez is megy mellé. Sorry.

Akkor volt még a "The Tomorrow People", aminek hú, de sokat mondó címe van. A történet milyen meglepő arról szól, hogy egy csapat embernek hirtelen emberfeletti képessége lesz. Remek. A sorozatkészítők még nem unják a supernatural témát. Ezt jó tudni. Szóval ez a csipet csapat a természetfeletti képességeikkel, úgy mint teleport és gondolatolvasás, próbálják legyőzni a gonosz erőket. Hajrá nekik, mi pedig lépjünk is tovább. Egyszerűen csak nem tudom elképzelni, hogy ebben a kategóriában még tudnának jó, nézhető sorozatot készíteni, így meg sem próbálkozom vele. Még úgy sem, hogy Mark Pellegrino is szerepel benne, akiért nagyon odavagyok...

"Reign". Ez egy kicsit talán olyan lehet, mint a Tudorok. Mary skót királynőről szól, aki 15 évesen megérkezik Franciaországba a vőlegényéhez Francis herceghez. Tele van a sorozat intrikával, hazugságokkal, összeesküvésekkel, szexel, ahogy azt kell. Nem az én stílusom, így inkább passz.

A "Once Upon A Time In Wonderland" a viktoriánus Angliában játszódó Alice Csodaországban történet. Az imdb-re elég érdekes videót raktak fel a sorozatról. Mert hogy abban az van, hogy Alice ezét megkéri egy dzsin és nagy szerelemben igent mond neki. Hm. Nem rémlik sem dzsin, sem lánykérés az Alice történetekből, ezért ezt nem tudom hova rakni, mégis úgy döntöttem, hogy megnézem az első részét. Lesz, ami lesz. Nem bízom persze túlságosan abban, hogy tetszeni fog és tovább fogom követni a sorozatot, de szeretek kísérletezni.

My music: a brit csodahangú

Teljesen oda vagyok James Arthur lemezéért. Oké, elég elvont lett az anyag, és nem is igazán az én stílusom, de mégis, imádom az összes dalt.
Az Impossible-t ugye nem kell bemutatnom. Ahogy a You're Nobody Till Somebody Loves You-t sem, hiszen állandóan adják a rádióban. De az összes többi dal is... wow. James különleges hangja ezekkel a különleges dalokkal ötvözve... nem is tudom mikor volt ilyen élményben részem.
Főleg a Recovery című dal során. Számomra kicsit nehezen értelmezhető, hogy mit akar a dallal elmondani az énekes, de így is csontig hatoló.
A Get Down egy tipikus szomorú dal, ami a halandóságról szól, a maga nagyon fülbemászó módján.
A Lie Down nem lesz a kedvenc dalom, de el kell ismernem, hogy őrült jó szám. A címéből talán sejthető, hogy igen, a szexről szól. Nem szarozik, csak belevág a közepébe. Nem akar házasságot, nem akar cuki összebújós éjszakákat, csak meg akar kapni.
A New Tattoo olyannyira belemászott a fejembe, hogy hihetetlen. Függője lettem. Ebben a számban nagyon eredeti módon írja körbe a szerelmet a szöveg. Úgy visellek, mint egy új tetoválást, a desing-t, a vágyat, és nem akarom eltüntetni.
A Roses ismét egy szerelmes nóta, egy duett méghozzá. James partnere Emeli Sandé, akinek tudjuk milyen fantasztikus hangja van, így sejthető, hogy a dal is fantasztikus. Az illata, mint a rózsáé, két fiatal szerető a tengeren, oly keserű és oly édes.
A Supposed című dalt én egy friendzone dalnak értelmeztem, abból kiindulva, hogy a dalban azt mondja "és most a barátod vagyok", aztán a refrénben azt énekli, hogy ezt az egészet akkor kellett volna neki elmondani, mikor még közel volt hozzá, így kellett volna tennie. De sosem voltam jó a versek értelmezésében, így lehet, hogy valami félrenéztem. Mindenesetre a refrént imádom. A zenei aláfestés elképesztő.
Suicide. Ó, a kedvenc számom. Túl sok lett számára az, hogy csak szeretett és szeretetet adott, de cserébe csak elvettek tőle és lassan, gyengéden halálba kergették. És ha bárki kérdezi, hogy hogyan halt meg, ne köntörfalazzon a lány, csak mondja ki, hogy ez bizony öngyilkosság volt. Szuper dal, de a mondanivalója kicsit sok nekem.
A This Is Love? című dalban a szerelem felfedezéséről van szó. Furcsa, új számára az érzés, amit érez és ezt kérdezi, hogy ez tényleg szerelem? És valakinek különleges kötődése lehet a fegyverekhez, mert itt is szóba kerülnek. "Te tartod a füstölgő pisztolyt, szóval célozz és lőj!"
A Certain Things szintén egy duett, mégpedig a Chasing Grace nevű formációval, akikről viszont nem tudok túl sokat. Egy srác és egy szőke lány alkotják, ez bizonyos, a google képtalálatok alapján. A dal szintén a szerelemről szól.
A Smoke Clouds ködös számomra, mint egy füstfelhő. A szövege nagyon költői és drámai. De még fejtegetnem kell. Ez van. Mindenesetre klassz kis akusztikus dal.
Flyin'... csodálkoztam is volna, ha egy ilyen dal nem kerül az albumra. Rövid, tömör, velős. James végigrappeli az egészet. Nagyon is bejövős.
Őszinte leszek az Emergency-vel kapcsolatban. Egyáltalán nem néztem a szöveget. De nem is érdekel, a szám állat. Imádom. A refrén belemászik a fejedbe és nem enged. Ennyi. Imádom.

Napló: Napsugár

Rájöttem valamire, mialatt pár hónapos rokonleányomat, Esztert ringattam a karomban. Nem akartam elaltatni, csupán azt szerettem volna, hogy nyugodtan megmaradjon a kezeim között. A végén mégis enyém lett a győzelem. És ez az, amire rájöttem. Ez a legnagyobb győzelem, amit eddig elértem. Persze volt sok győzelem, amit elértem az életemben, de ez egy igazán meghatározó dolog. Kicsit fura és annál inkább szentimentális. Egy gyerek elaltatásáról akarok kisregényt írni? Ez bárkinek megy... És ez igaz is. Mégis, számomra ez valamiért nagyon nagy dolog. Mikor Olaszban voltam, az ottani kölökkel nem volt nehéz dolgom, épp csak kibújt az anyaméhből, nem voltak nagy elvárásai, csak ráraktam a mellkasomra és szinte azonnal el is aludt. Volt ugyan néhány alkalom, mikor hosszú perceken keresztül kutyagoltam karomban a pislogó aprósággal, mire sikerült rávennem, hogy szenderüljön álomra. Aztán meg azért kellett lejárnom a lábaimat, hogy maradjon is abban az állapotban. Jó pár zoknim vált Olaszország áldozatává, de nem bánom. A legszebb időszak volt az, mikor ott volt már a baba, és rám várt a feladat, hogy figyeljek rá és elaltassam. Hihetetlen érzés volt, mikor először a karomban tartottam egyáltalán. Akkor még csak pár napos volt és életemben először fogtam olyan pici gyereket. Még most is emlékszem, ahogy a karomba vettem, sírt szegény, rá néztem és azt kérdeztem tőle "miért vagy ennyire pici?". Nem tudtam hogyan fogjam, mit kezdjek vele, nem akartam "elrontani" őt. Persze az anyja is ott volt a szobában, de akkor rám hárult a feladat, hogy megnyugtassam a pici lényt.
Hát ezzel az itteni aprósággal nincs ilyen könnyű dolgom. Már nagyobbacska, kicsit többet ért a világból már, és sokkal jobban igényli a figyelmet. És mivel még csak most találkoztam vele, nem is értem, hogy mire hogyan reagál, mire milyen szokás alakult ki benne. Az olasz gyerkőccel könnyű volt, mert ott a kezdetektől ott lehettem, ismertem minden sírását, hogy hogyan szerette ha kézben tartják, hogy hogyan tudott a leggyorsabban elaludni. Eszti kemény piskóta még számomra.
Csütörtökön voltam náluk, sétáltunk egy nagyot, majd megebédelt és rám lett bízva, hogy lefoglaljam. Féltem és aggódtam, mert ő sokkal nyűgösebb, mint az olasz kölök volt. Még nem ismerem, hogy mire hogyan reagál, hogy evés után milyen gyorsan lesz álmos és hogyan lehet elaltatni. Pár nappal korábban, mikor szintén ott voltam, szegényke nagyon elálmosodott, de nem tudott lenyugodni és csak elfeküdni, hagyni, hogy elaludjon magától. Keserves sírásba kezdett. Átadtam az anyukájának, de ő is alig bírta megnyugtatni szegényt. Legalább negyed óra kellett hozzá, hogy a sírás abba maradjon. Szörnyű nézni és hallgatni is. Hát ezt akartam nagyon elkerülni csütörtökön. Elfektettem a karomban, ringattam, ide-oda sétáltam vele a lakásban. Feltűnt korábban, hogy a konyhában lehet a leggyorsabban megnyugtatni, így most is ezt a helyet választottam. Hatalmas ablakok néznek le az utcára. Tehát sétálgattam, ringattam. Nem azt a lágy, lassú ringatást kell elképzelni. Hiszen nem is elaltatni szerettem volna, csak nyugodtan tartani. Végül teljesen elnyugodott és el is aludt. A napom fénypontja volt. Már az sem érdekelt, hogy kint szakadt az eső és nálam nem volt esernyő a hazafele úthoz. Csak néztem Esztit, ahogy a karomban feküdt és hangosakat lélegezve alszik. Annyira aranyos volt.

Napló: Update

Klassz volt ez a nap. Kicsit rohanós, de belefért.
Tegnap időben lefeküdtem (ami nálam azt jelenti, hogy már éjfélkor ágyban voltam), de valamiért már negyed 6-kor fent voltam... Nem tudtam visszaaludni, úgyhogy bekapcsoltam a tévét. Pont akkor ment a Védtelen gyermek ismétlésének vége. Azt megnéztem, utána kapcsolgattam egy darabig, aztán megpróbáltam visszaaludni, de nem ment. Úgyhogy fél7-ig az ágyban forgolódtam. Utána kelés, zuhany, hajsimi, vasalás, öltözés, smink és nyomás.
Megint 10 előtt értem az Arénába, úgyhogy szokásos kajálás történt, aztán bementem a Tesco-ba járkálni. Vettem egy 5 darabos sütiszaggató formát, szív alakú, az itteni boltban nem kapni. De most már van. Mire kijöttem már 10 elmúlt, úgyhogy mentem nézelődni. New Yorkerben nem sokáig időztem, onnan mentem ide-oda. H&M-ben nézelődtem hosszabb ideig, végül csak egy Basic bordó színű felsőt vettem. Imádom. A színe valami isteni. Bershkában megvettem a cipőt végül. Elég magas a sarka, úgyhogy nem olyan egyszerű benne járni, hiszen sosem hordok magassarkút... De majd betöröm. A kreatívos boltban két darab szalvétát vettem, amiket majd felhasználok a mágnesekhez. Vagyis csak az egyiket, mert a másikat majd egy agyagedényre akarom rárakni (Berlines a szalvéta). Meg filceket vettem (anyag, nem filctoll :D), 6 féle színben, a kétféle zöldből majd valami karácsonyfákat akarok, a barnákból-szürkéből-fehérből meg baglyot nővéremnek. ^^ És még egy dolgot! Egy csomag fa pálcikát. Karácsonyfadísznek. Voltam még lakberendezős boltban, ahol végül találtam apának karácsonyra valamit. Gyorsan hívtam nővéremet, mondtam neki, mit találtam. Aztán még szétnéztem a Butlers-ben, hátha találok valamit esetleg, de nem, szóval visszamentem az előző helyre és megvettem, amit kinéztem. Nővéremnek akartam valami baglyos bögrét, de végül lebeszéltem magam, meg még fondue masinára gondoltam, de azt majd kap máskor. Szülinapjára talán. Még az is lehet, hogy van itthon... :D Na mindegy. Hát ennyi történt az Arénában. Vagy hatszor körbejártam a helyet, csomó helyen voltam, és szuper cuccok vannak mindenhol, de nem tudom viselni azokat a ruhákat sajnos... Pedig jó lenne beléjük bújni.
2 körül találkoztunk apával és elmentünk a Kreatív Hobbi boltjába az Üllői útra. Hát klassz hely, az biztos. Jó drága is persze, de nagyon jó cuccaik vannak. Végülis csak kettő darab szalvétát vettem... :D Mert a hungarocell gömbök drágák voltak, a gombok nagyon drágák (4 darab 900 ft), flitter meg nem volt! (piros kellett volna...) Úgyhogy gyorsan letudtam ezt a boltot. Pedig féltem, hogy sokáig elidőzök majd ott, de egyrészt a parkolócédula miatt nem tehettem, másrészt máshova is be akartam menni, olyan helyre, ahol tudtam, hogy venni is fogok 2 szalvétán kívül mást is. Persze ez a két szalvéta isteni! Szuperül fognak kinézni mágnesként. :)
Úgyhogy innen mentünk tovább az arabboltba, előbb a gázosba, ahol semmi jó cucc nincs és nem is jó a kiszolgálás, utána mentünk a klassz helyre, és vettünk szenet.
Eztán mentünk a Savoya-ba. Obi-ban vettünk karácsonyfatalpat, aztán a kreatívboltot támadtam meg. Vettem 3 vászontáskát, mert az áruk nagyon jó, sokkal olcsóbb, mint kreatívhobbiban! Valamint még egy fekete és egy rózsaszín üvegcse textilfestéket. Ezeknek kicsit húzós áruk volt, de nem érdekel... Sajnos olcsóbban nem biztos, hogy találtam volna. Utána Auchan-ba mentünk, mert ott is találtam múlt héten valamit, amit apának karácsonyra akarok ajándéknak. Persze hiába kérleltem, hogy ne nézze meg mi az... >.< Azért remélem nem tudja, hogy mi ez... Az árát látta... o(>.< )o Gonoszkodott velem.
Hát ennyi volt a napom. És most legszívesebben nekiállnék karácsonyfadíszt gyártani. :D Ja, és természetesen most is karácsonyi zene szól...

Egyetlen tétel hiányzik a listámról. Nem más, mint a piros színű flitter! Ahol találtam, ott egy zacskóban köbö 20 darab volt. Elég sok zacsit meg kellett volna vennem... :/

Karácsonyi készülődés: DIY ajándékok videó


Most dobta ki ezt a videót a youtube.
A videó készítő, Weylie, egy szupercuki csaj, imádom.
5 nagyon egyszerű DIY karácsonyi ajándékot mutat be,
amik szerintem nagyon ötletesek és barátoknak, ismerősöknek
remek ajándék lehet. :)


Még nincs vége! A teljes poszt megtekintéséhez olvass tovább!


EMA 2013: köszönet a köszönetért


dear Billa und Tomi...


<3

Napló: Forever 21 + Pest + cipő + kreatív

Életemben először szerettem volna rendelni a Forever 21 oldaláról. Rengeteg szuper cuccot találtam, barátoknak, nővéremnek apróságokat karácsonyra. Minden jól ment. Beregisztráltam, vásárolgattam, mindent bepakoltam a kis kosaramba. Aztán mikor végeztem a nézelődéssel és vásároltam volna, akkor ütött be a baj. A szállításnál nem engedte kijelölni a címemet! Azt írta ki a rendszer, hogy az én országomba jelenleg nem szállítanak. Mi van? Gyorsan megnéztem és amúgy szállítanak oda, de az persze nincs sehol leírva, hogy éppen most miért nem. Gyorsan elkezdtem keresgélni email cím után, hogy írhassak nekik a kérdéssel kapcsolatban. Alig találtam végül, hogy hol tudok nekik üzenni. És akkor sem biztos, hogy jó helyre írtam nekik... Vannak különböző kategóriáik, amik szerint az üzeneteket csoportosítják. Nos, én az észrevételekhez írtam nekik. A vásárlás/szállítás-hoz nem tudtam, mert ahhoz kellett volna a vásárlás azonosító kódja, ami ugye nekem nincs. Úgyhogy maradt az észrevételes. Remélem legalább még ma éjjel vagy holnap válaszolnak és kiderül, hogy mi ez az őrület. És hogy gyorsan megoldódik és szállítanak megint ide. :(
Holnap ismét megyünk apuval Pestre. Yay! Megnézem a moziműsort, hátha lesz valami érdekes... megnéztem. Lesz Insidious, Szupercella, Khumba és Gravitáció lesz, amire betudnék ülni. Tehát nem fogunk mozizni. Hm. Nem baj. Akkor majd vásárolgatok. Meg fogom venni azt a cipőt, amit kinéztem a Bershkában, ha még lesz a méretemben. Mert az a cipő irtóra tetszik. És még New Yorkerbe is be akarok menni szintén cipőlesre. Aztán úgy fogok körbe nézni, hogy hátha látok valami klassz karácsonyi ajándéknak valót.
Kreatívos boltba is szintén belesek majd. Utána hazafelé még a kreatív hobbi üzletébe akarok bemenni az Üllőire. A füzetükben bejelöltem pár dolgot, amit talán szeretnék beszerezni. Meg a Savoya-ba is talán benézünk, mert ott is van egy szuper kreatívos volt, amit múlt héten fedeztem fel. Tök olcsón találtam meg azt, amit szerettem volna. Hú, apa nem lesz teljesen oda, hogy ennyi helyre elcipelem, de... évente 1-2 alkalommal járok Pestre, márpedig ami nekem kell, azt csak ott tudom beszerezni vagy netről, de nem fogok 1000 ft postát fizetni, ha bemehetek személyesen és nem kell vásárlás után még a szállításért is fizetnem.
Hát ennyi. Ismét hosszú napom lesz holnap, de alig várom! Főleg a reggeli jegeskávémat~

EMA 2013: It. is. official.

#EMAzing
#EMAzing

#EMAzing
#EMAzing
 Nem írtam egy ilyen posztot, mert nem volt mit bele írni... De most végre van valami, amit érdemes megemlíteni oh my gosh... Jelöltek voltunk mi, Alienek, az EMA-n legjobb rajongói tábor kategóriában és ugye mondanom sem kell, hogy MEGNYERTÜK!! ^____^ Olyan boldog a kicsi szívem... A srácok megint teljesen el vannak tűnve, az utolsó dolog, amire emlékszem, az a Durch dn Monsun projekt volt, de az is már mikor volt... :(
Természetesen hipercuki kis köszönővideót is kaptunk az ikrektől. Még nem néztem meg, ezt meghagyom holnapra, de képet láttam és... Bill most komolyan ugyanúgy néz ki, mint azelőtt, hogy leborotválta a haját. :D De cuki. Cukik, mindketten. :) És alig várom, hogy megnézzem a videót, amit azok a lányok csináltak, akik kint voltak LA-ben a srácoknál a stúdióban!! Vajon tényleg hallották az új dalt? Vajon milyen? Vajon mit beszélgettek? Vajon említettek valamit az ikrek? Az albumról? Turnéról? Aww... Túl sok kérdés. :D Ha én lettem volna ott, egész idő alatt a fülüket rágtam voltam némi infóért! Haha.
Ideje eljárni az ünnepi táncot, üvölteni egyet, elénekelni egy-két nótájukat és hülyén vigyorogni napokig... :D Mert ilyenek vagyunk mi, Alienek. A legjobb és legnagyobb rajongók a világon~ <3

Napló: a 2013-as Carrie

Nagyon szeretem Stephen King alkotásait. Könyvét elolvasni még nem volt szerencsém ugyan, mert rengeteg könyvet kezdtem már meg, mindig olvasok valamit és nem volt időm még besorolni egy King könyvet... De ami késik nem múlik! Egyszer erre is sort kerítünk, addig pedig maradnak a filmek. Tudom, hogy a filmeket mindig átírják, és ritkán adják vissza azt, ami a könyvben lett megírva, de én mégis nagyon szeretem a filmeket. Jó néhányat láttam már. A halálsoron és A remény rabjai a két kedvencem. Elképesztő mind a kettő. A remény rabjait először paródiában láttam, aztán nem is tudom... talán láttam pár részletet belőle tévében? Vagy aputól hallottam róla? Nem emlékszem, de letöltöttem, megnéztem és beleszerettem. De kedvelem a Cujo-t is, A rózsa vérét, az Atlantisz gyermekeit is, a Ragyogást és a Rémmesék könyvét is.
És azt hiszem lett még egy kedvencem. Most néztem meg a Carrie-t. Igaz, hogy ez új feldolgozás, majd megnézem egyszer az eredetit is az biztos, de szeretem ennek a új filmnek a szereplőit, ezért muszáj volt megnézni. Sajnos neten csak borzalmas minőségben találtam meg és felirat sincs hozzá... De azért megnéztem és szerintem tök jó. Remélem fogják majd itt nálunk is adni moziban, mert tuti elmennék rá. :)
De úgy gondolom, hogy a film olyan... kicsit befejezetlen számomra vagy nem is tudom. Nem szeretem az olyan filmeket, amik csak úgy véget érnek. Annyira jó volt a bálos rész, meg az utcajelenet, aztán csak hazamegy, késeket állít az anyjába és magukra dönti a házat? Határozottan a Carrie könyv lesz az első, amit el fogok olvasni. Érdekelnek a részletek. :)

Karácsonyi készülődés: karácsonyi díszek


Mégsem tudtam megállni... :D Annyira benne vagyok az egész karácsonyi készülődésben, hogy muszáj volt valamit készítenem. ^^

Még nincs vége! A teljes poszt megtekintéséhez olvass tovább!


Napló: Confusing youtube videos

Valami nagyon nem értek. Oké, nagyon sok minden van, amit nem értek a youtuberekkel kapcsolatban. De most nem akarok kitérni az összesre, mert annyi időnk nincs itt és talán még a blogspot is kiakadna a hosszú bejegyzéstől... :D
Szóóóóval. Miért élvezik az emberek azt, hogy karácsony másnapján (najó, talán pont nem akkor, de részletkérdés!) leülnek a kamera elé és felveszik, hogy mit kaptak a szülőktől, nagyszülőktől, barátoktól karácsonyra? És természetesen azután még fel is töltik ezt a fantasztikusan izgalmas videót youtube-ra! Miért? Kérdezem én összezavarodottan... Mit élveznek ebben az emberek? Vagy csak azért csinálják ezt, mert élvezik a kevésbé tehetős emberek orra alá dörgölni, hogy ők hány iphone-t, meg ipad-et kaptak karácsonyra? Nem értem... Először is szerintem ez nem olyan dolog, amiről több millió embernek tudnia kéne, mert mi közük hozzá? Nem ismernek, Te sem ismered őket. Meg amúgy is minek? Nincs jobb dolgod? Nincs jobb témád, amiről youtube videót forgathatnál? Mi a jó ebben?

My music: Vanessa Paradis

~ Des que j'te vois ~
(Vanessa Paradis)

Ajánló: Hogyan legyek jó nő? stílusiskola

Hatalmas rajongója vagyok Takács Nórának és az ő "Hogyan legyek jó nő?" rovatának. :) Mindig szuper praktikákat, trükköket mutat be, amiket tényleg egyszerű elkészíteni. És nem csak ilyen dolgok az érdekesek a videóiban. Nagyon szeretem a receptjeit és sminkelési, arcápolási, hajápolási trükkjeit is. Már jó párat ki is próbáltam. ^^

Ma például az egyik pólóátalakításos videójában látottakat próbálgattam. Azt, amiben ombrés pólót készített textilfestékkel. Nos, az én próbám arra volt jó, hogy rájöjjek, ez a technika nem jó, hogyha formákat akarunk a pólóra dekorálni... :D Egy szép szívecskét szerettem volna, de persze az egész elfolyott... De sebaj, attól még fogom ezt a technikát alkalmazni, csak nem próbálok formákat rászerkeszteni az anyagra... Arra is van persze trükk Nóra tarsolyában. Egy másik fajta textilfestékkel. Úgyhogy most annak kell utánanéznem, hogy hol lehet olyat beszerezni, mert szeretnék karácsonyra cukiságokat készíteni ezzel a technikával.
A másik, ami nagyon tetszett a videói közül az az volt, mikor azt a díszpárnát készítette. Ezt is szeretném majd kipróbálni, de majd karácsony után. Ugyancsak így fogok eljárni a farmermasnijával is, csak talán nem pont farmerból. Bár most szelektáltam ki két farmernadrágot, azokat össze lehetne vagdosni. Nagyon tetszett a gombgyűrűs videó is és ezt viszont még karácsony előtt kipróbálom, mert ez is szerepel a karácsonyi ajándék ötleteim között. ^^ Csak gombokat kell találnom hozzá. Az alkotók boltjában találtam pár érdekes darabot, nem is drágák. Kettő dolog van még, ami szeretnék megpróbálni elkészíteni. Az egyik a hógömb, a másik pedig a barátságkarkötő. A karkötőt a barátnőimnek, a hógömböt pedig valószínűleg csak magamnak. Bár, ha a teszt darab jól sikerülne, akkor lehet, hogy csinálnék még belőle. Majd meglátom. :)

Szóval érdemes körbenézni a videói között, mert nagyon érdekesek, praktikusak, ötletesek, rengeteg dolog van, amire nem is gondoltam volna, hogy el tudnám készíteni, de Nóra mindent alaposan elmagyaráz a videókban. A másik pedig hogy tényleg azok a praktikái, amiktől tényleg jobb nő lehetek, egyszerűen fantasztikusak. Sokat lehet tanulni tőle.

Napló: rossz közérzet

Tegnap éjjel volt A sejt a tévében, de képtelen voltam végignézni... Mikor egy órán belül 5 reklámblokkot tesznek be, az kicsit fel is cseszi az agyamat és elveszi a kedvemet a filmtől... Hát ez történt. Amúgy is piszok fáradt voltam, reggel korán keltem, egyrészt mert nővérem hazajött és előtte fel akartam kelni, hogy hazaér, másrészt unokatesóm megkért, hogy vigyem el a kislányát sétálni és persze szívesen igent mondtam, ki tudna ellenállni egy ilyen cuki kisbabának? Szóval zuhany, kaja és mentünk, mert jött velem nővérem is. Még egy órát elvoltunk a babócával a lakásban, játszottunk vele, beszéltettük, megnevettettük, hasonlók, aztán két órát sétáltunk vele, utána még palacsintáztunk egyet, beszélgettünk egy darabig és eljöttünk. Még benéztünk a festékboltba és sikerült textilfestéket szereznem! Igaz, drágább, mint Pesten (érdekes...), de nem érdekel. Van és kész. Még majd anyagot kell hozzá szereznem, amire festhetek. Utána hazamentünk, de gondoltam elugrok a boltba, mert láttam az újságban, hogy baglyos-karácsonyos szalvétát árulnak most és kíváncsi voltam rá. A szalvétát végül nem találtam, de vettem süteményszaggatót, csillag alakút, 6 különböző méretű csillag egy csomagban és még 250 forint sem volt! Meg egy adventi különszám újságot is beszereztem. Utána haza és este aztán csak elvoltam. Fordítgattam, filmet néztem, semmi különös.

Az utóbbi két napban nem voltam valami jól. Borzasztó fejfájásom volt és enyhe hányingerem. Szörnyű volt. És nagyon aggódtam, hogy esetleg még valami párosul melléjük és nem mehetek a babóca közelébe miatta. De nem volt semmi hálisten. És ma már egyáltalán nem is fájt a fejem.

Napló: Szerda

Ma Pesten voltam. Megint elkísértem aput. Szokásos történt, engem kirakott az Arénánál, aztán ment a dolgára.
Mivel már 10 előtt ott voltam, ezért előbb vettem magamnak kaját és lazán megettem, közben cikkeket olvasgattam (köszi mekis wifi). Aztán megnéztem apunak, amit kellett és aztán csámborogtam, meg vettem egy kávét, amitől rögtön felébredtem hálisten. Benéztem a kreatívos boltba, de nem jártam sikerrel, aztán voltam ruhaüzletben cipőt nézni, mert van ajándékkártyám, de végül nem vettem meg, amit kinéztem. Egyrészt mert 16000 Ft volt a cipő, másrészt a külseje nem nyert meg teljesen. Utána még csámborogtam, majd 11-kor mentem moziba. A Last Vegas-t néztem és el kell mondanom, hogy ez a film fantasztikus!! :) Annyira jól szórakoztam, szuper poénokkal van tele a film, sokat nevettem. Utána szintén nézelődtem, cipőket elsőre, de másik üzletben nem volt olyan, amilyet szerettem volna, ezért inkább ruhákat kezdtem nézegetni. Végül vettem két nadrágot, mert a mostani nadrágjaim gázosak vagy nagyok. Nem vagyok teljesen elégedett velük, de jobb, mint a semmi. Egyszerűen sosem találok olyan nadrágot, amilyen szeretnék. Nekem elsődleges szempont, hogy kényelmes legyen. A nadrágok 99%-a olyan anyagból van, amiben képtelenség mozogni, leülni meg meg se próbálja az ember, mert lecsúszik bokáig... >.< Mivel nem vagyok modell alkat, ezért nekem duplán nehéz. Ugh. Közben végzett apu is, így csatlakozott hozzám és utána elmentünk az arabboltba szénért, meg hasonlókért. Aztán az Obi-ba, ahol vettem pár karácsonyfadíszt. :) Után átsétáltunk az Auchan-ba, vettünk kaját, vizet, meg pár apróságot és nyomás haza. A másfél órás utat hazafelé pontosan 1 óra alatt tettük meg. El lehet képzelni, apu milyen tempóban vezetett. :D
Ja és a turkálóban szerzett Dorothy Perkins ruhámban voltam, egy cicanadrágot és a szegecses bokacsizmámat vettem fel hozzá. A hajamat feltűztem kontyba és kisminkeltem magam. Szuperül éreztem magam, végre egyszer tényleg szépnek. Hihi.

Karácsonyi készülődés: kalendárium

 

Ebben a posztban kreatív ötleteket szeretnék bemutatni, azok közül a kedvenceimet... :)

Még nincs vége! A teljes poszt megtekintéséhez olvass tovább!